Антиспин кампания - „Презерватирай се!“

Четвъртък, 05 Май 2011 11:56

Антиспин кампания
Започна третият етап от Националната антиспин кампания. По традиция тя се провежда през месец май, съобщава ТВ "Кракра".

Поредица от инициативи ще проведат в следващите няколко седмици специалистите от Регионалната здравна инспекция във връзка с 15 май - Световния ден за възпоменание на жертвите на СПИН. Регионалната кампания протича под мотото „Презерватирай се!" и е насочена към ученици във възрастовата група от 13 до 19 години. Целта е да се повиши информираността на младите хора за това как могат да се предпазят от заразяване с ХИВ вируса и да се насочи вниманието им към фаталните последици от инфектиране с него. По този начин ще бъде изразена и почит към паметта на жертвите на СПИН. В рамките на тази информационна кампания Регионалната здравна инспекция отправя следните послания: „Не се страхувай да подадеш ръка! Безопасно е!"; „Твоето здраве зависи от теб! Бъди отговорен!" и „Провери своя ХИВ статус! Бъди информиран!". За информиране на младите хора Регионалната здравна инспекция планира провеждането на дискусии и видеопокази сред ученици на възраст от 13 до 19 години в училища от региона. В рамките на кампанията сред младежите ще се разпространяват информационни материали и презервативи /включително в сградата на инспекцията в Перник/. В лабораторията всеки работен ден от 08:30 до 17:00 ч. на желаещите граждани анонимно и безплатно се провеждат изследвания за ХИВ. През миналата година един жител на областта се е разболял от СПИН. /ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.