ПРОВЕРКИ НА АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ

Понеделник, 02 Май 2011 13:18

Храни
Агенцията по храните в Перник продължава да извършва проверки на производствени предприятия, складове и търговски обекти. През миналата седмица инспекторите са съставили предписания и 4 акта за административно нарушение, съобщи директорът д-р Елза Драгомирова.

9 предприятия за производство на храни от неживотински произход и 5 склада за търговия на едро са проверили инспекторите от Агенцията по храните в Перник през миналата седмица. Няма констатирани нарушения. Служителите са посетили и 22 търговски обекта, където са издали 4 предписания за неспазване на хигиенните изисквания. От Агенцията са съставили 4 акта за административно нарушение. Установено е, че не се водят надлежно дневниците, в които търговците описват мерките за входящ контрол и поддържане на хигиена, а също и температурата на съхранение, указана от производителя. Намерени са и стоки без идентификационна маркировка. Доктор Драгомирова припомни, че собствениците на проверените обекти следва да се обадят в областната дирекция на агенцията, за да проверят дали са им издадени удостоверенията за пререгистрация. Преди Гергьовден инспекторите ще следят стриктно за качеството и произхода на предлаганото на пазара агнешко месо. По информация на доктор Драгомирова в събота над Перник са разпръснати от самолет ваксините срещу бяс при дивите животни. Примамките са с формата на кубче и са със специфична миризма на мърша, за да привличат хищниците. При изяждане на примамката, те се ваксинират против бяс. Ветеринарите препоръчват хората да не пипат ваксиналните примамки с незащитени ръце, защото при нарушена цялост на външната обвивка ваксината може да бъде опасна за тяхното здраве.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.