РЗИ - справка

Вторник, 19 Април 2011 14:08

Болница - Рахила Ангелова
През миналата седмица заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания е в рамките на норммалното. Това показва справката на Регионалната здравна инспекция.

35 на 10 000 души от населението е отчетената заболеваемост от грип и остри заразни инфекции през миналата седмица. Регистрирани са и 40 случая на заразни болести. Двама души са приети в болница с ентероколит, 13 са болните с варицела, един човек е хоспитализиран заради наличие на белодробна туберкулоза. През седмицата няма регистрирани хранителни взривове и взривове на вътреболнични инфекции. През периода са извършени 42 систематични проверки – 6 от тях за наличие на опасни стоки. Инспектирани са 18 автомобила, с които се превозват хранителни продукти и са извършени 18 проверки по наредбата за тютюнопушене. Взети са 9 проби от различни водоизточници. Съставени са два акта за констатирани нарушения.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.