ПЕРНИШКА ГОРДОСТ

Вторник, 20 Март 2007 17:47
Четвъртокласничката от ОУ "Иван Рилски" Зорница Павлова се класира на първо място в Националния конкурс за музикално и танцово изкуство "Орфеева дарба - 2007". Момичето се завърна в къщи със златен медал, грамота и диплом. Запис в БНР на народна песен изпълнена от нея, пък е специалната й награда. Зорница пее във Вокалната група към ансамбъл „Граовче“, с художествен ръководител Марияна Янкулова.
Зорница е само на 10 години, но повече от 5 от тях е посветила на народното творчество,защото голямата и любов е българската песен.
Под умелото ръководство на Марияна Янкулова, младата изпълнителка участва в конкурси в цялата страна и печели награди. През 2004 година получава първата си грамота за участие във фолклорната забава „Зуница“. Година по-късно Зорница печели първо място в четвъртия Национален конкурс на БНР “Млади фолклорни таланти“.
Тя е грабнала златото и в миналогодишното издание на „Орфеева дарба“ заедно със съученичката си Венеция Йорданова.
Тази година конкуренцията е била много силна според малката певица. В конкурса са участвали над 50 деца. Те се борили в три различни категории - соло, дует и групово изпълнение. Зорница смята, че журито е взело трудно своето решение, тъй като всички участници се представили отлично.
Малката певица изпълнява народната песен с любов и влага цялата си душа в нея. Това няма как да не се забележи от специалистите и може би е причината да печели толкова награди и обичта на публиката.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.