Либийски бизнесмен стана Доктор Хонорис Кауза на Европейския политехнически университет

Четвъртък, 19 Януари 2012 12:59
Делегация от Либия
Либийският бизнесмен д-р Наср Абдулах Али Елмалах бе удостоен със званието Доктор Хонорис Кауза на Европейския политехнически университет в Перник Официалната церемония се състоя в Триполи по време на гостуването на делегация от ЕПУ, водена от президента на висшето училище Тошко Кръстев и ректора доц. д-р Борислав Борисов в либийската столица.
Д-р Наср Абдулах Али Елмалах има българско и либийско гражданство. Завършил е образованието си в УНСС в София. Ръководи фирми в сферата на енергетиката. Той е сред хората, подкрепили новата власт в Либия. Д-р Елмалах е съдействал за оборудването на няколко лаборатории в Европейския политехнически университет.
По време на гостуването си в Либия българската делегация се е срещнала и с ръководството на университета в Триполи. ЕПУ ще окаже съдействие със свои програми за обучение и преподаватели. Европейският политехнически университет ще разкрие свой център за обучение в Либия. Там ще се обучават студенти от Либия и от съседни държави.
Делегацията от ЕПУ бе приета и от представителите на новата власт в Триполи.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.