Студентите от ЕПУ показаха спортен хъс

Сряда, 21 Декември 2011 11:13
ЕПУ спортен празник
Истински спортен хъс и желание за победа демонстрираха студентите от ЕПУ на спортния си празник. Младежите посрещнаха и студенти от приятелски университети, с които премериха силите си на баскетбол и футбол. Състезанията се проведоха като част от активностите по проекта „Никога не е късно за ново начало”, изпълняван от Министерството на физическото възпитание и спорта с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Спортистите говореха на различни езици, но се разбираха прекрасно на езика на спорта и еднакво силно се стремяха към победа. Възпитаниците на ИПУ – бъдещи архитекти и строители, специалисти по телекомуникации, компютърни системи и мрежи, информатика и зелена енергетика демонстрираха силно желание за успех на терена, така както и в овладяването на знания. Най-добрите получиха награди – фланелки и шапки, а всички се почерпиха с вкусна торта, изработена специално с логото на ЕПУ, за да възстановят изразходваната енергия. Спортният празник в Перник се организира по инициатива на  Европейския политехнически университет и Министерството на физическото възпитание и спорта. Целта на проекта е да върне младите хора в спортните зали, да им покаже, че редовното спортуване е от изключително значение за пълноценен и здравословен начин на живот. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.


 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.