Коледно състезание събра математици в Перник

Понеделник, 12 Декември 2011 14:57
ГПЧЕ
Коледно състезание по математика събра в Перник рекорден брой участници. Трудните задачи не притесниха математиците, които дойдоха от всички пернишки училища да проверят знанията си и да демонстрират своя талант. Рекорден брой участници се явиха на Коледното състезание по математика, организирано от ГПЧЕ ”Симеон Радев” и Съюза на математиците в България. 594 ученици от първи до дванайсти клас се трудиха в продължение на 2 часа над задачите, някои от които бяха по формата на външното оценяване и Държавния зрелостен изпит. Най-масово присъствие отбелязаха представителите на Езиковата гимназия, Природо-математическата гимназия и Професионалната гимназия по икономика. Да премерят сили в надпреварата бяха дошли и ученици от Брезник, Радомир, Драгичево, Земен и Ярджиловци. Организаторите обещаха резултатите да бъдат публикувани на сайта на гимназията до 16 декември, а победителите ще получат своите награди преди Коледа, както е по традиция.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.