Б. Борисов е новият ректор на ЕПУ

Сряда, 07 Декември 2011 22:36
Б. Борисов-ректор на ЕПУ
Доц. д-р Борислав Борисов е новият ректор на Европейския политехнически университет в Перник. Той бе представен на студентите и преподавателите на тържествено събрание в навечерието на студентския празник 8 декември. „Спокоен съм за университета след като го оставям в ръцете на такъв млад, енергичен и амбициозен човек, какъвто е доц. д-р Борисов, каза досегашният ректор Христо Христов. Борисов заяви амбициите си да работи и занапред за утвърждаването на ЕПУ като водещ европейски университет. Доц. д-р Борислав Борисов е роден в Свищов. Научната си кариера е започнал в родния си град и в Свищовския университет. Бил е заместник кмет на Варна. Има няколко специализации в Германия и САЩ. На тържественото събрание бяха наградени студенти отличници. Двамата ректори – досегашният Христо Христов и новият Борислав Борисов получиха икони. Юлиана Николова – Съветник в политическия кабинет на министър-председателя на Република България, отговаряща за Европейските въпроси представи кратка лекция за предизвикателствата на България и Европа до 2020 г. С оригинално поздравление от името на БАН се обърна към студентите и преподавателите по повод празника проф. д-р Елена Томова. То бе написано на старобългарски език като похвално слово. Тържеството продължи с празнична програма с участието на талантливи изпълнители от Перник.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.