Студенти се борят за стипендия

Вторник, 22 Ноември 2011 08:12
Кристиан Вигенин
Евродепутатът Кристиан Вигенин обяви конкурс за студенти. Победителите ще могат да получат едногодишна стипендия в размер на минимална работна заплата. Българският евродепутат Кристиан Вигенин, съвместно с Центъра за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ), обявяват конкурс за стипендия „Европа“ с цел мотивиране на младите хора да продължат обучението си и да се реализират в желаната от тях сфера. Стипендия „Европа” е годишна, в размер на минимална работна заплата на месец. Чрез този конкурс, Кристиан Вигенин и ЦЕМИ се стремят да дадат повече сигурност на младите хора да насочат усилия в академичната си и професионална подготовка. Кандидатите трябва да са студенти в български университети и да са завършили успешно минимум II курс по хуманитарна специалност като „Международни отношения”, „Европеистика”, „Европейско право”, „Политология”, „Икономика”, „Международни икономически отношения”, „Международна сигурност”, „Публична администрация” и др. Те ще трябва да представят есе по една от предложените теми: “Демокрацията трябва да победи във всички области на живота, за да имат възможност гражданите да вземат решения. Демокрацията трябва да бъде плуралистична, истински представителна с оглед многообразието на обществото, да дава възможност на всеки да участва, с открита публична сфера, независими медии и свободен достъп до Интернет. Свободата на изразяване е основополагаща за демократичното общество”. Из „Декларацията за принципите на Партията на европейските социалисти” “Една нова икономика трябва да олицетворява ценностите, на които се основава нашето общество. В икономика, движена от нашите ценности, екологичната устойчивост, човешкото достойнство и благосъстоянието се явяват централни за създаването на богатство. Тази нова икономика трябва да насърчава социален прогрес, който повишава жизнения стандарт, гарантира жилища и създава работни места”. Из „Декларацията за принципите на Партията на европейските социалисти” КРАЕН СРОК И ИЗИСКВАНИЯ: Есе до 5 стандартни печатни страници (до 9 000 знака включително и интервалите); Автобиографична справка в европейски формат; Снимка с добро качество; Краен срок – 9 декември 2011 г. Документите трябва да се изпратят по електронен път на адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или по пощата на адрес: гр. София 1000, пл. „Позитано” 7 Информационен център на Кристиан Вигенин За конкурса СТИПЕНДИЯ „ЕВРОПА“ Есетата, които не са подадени в срок или надхвърлят посочения обем, няма да бъдат разглеждани. Кандидатите с най-добри есета ще вземат участие във втория кръг на конкурса, който ще се проведе на 19 декември 2011 г. в Информационния център на Кристиан Вигенин. Кандидатите ще бъдат оценявани от комисия, съставена от водещи български експерти по европейска политика.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.