Германия приема бъларски студенти през лятото

Вторник, 22 Ноември 2011 08:03
студенти
Над 250 работни места за български студенти през лятото предложи Германия. Минималният срок на стажа е два месеца. За наетите ще бъде осигурена заетост през ваканцията на 2012 година. Вече започна приемът на документи в бюрата по труда в градовете, в които има висши учебни заведения или филиали на висши училища. Открити са над 250 работни места за българските студенти. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 години, да са редовни студенти, но да не са последен курс на обучение, да имат много добри познания по немски език и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия. До 6 януари 2012г. в бюрата по труда, по адрес на съответното висше учебно заведение, ще се приемат уверения от висшето училище, че лицето е редовен студент и не е последен курс на обучение и молби. В тях кандидатите е необходимо да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция. До 12 януари 2012г. ще се извърши проверка на знанията по немски език на кандидатите като класирането ще е въз основа на степента на владеене на езика.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.