Пернишки ученици представиха града на национално състезание

Петък, 18 Ноември 2011 11:01
ГПЧЕ
Ученици от ГПЧЕ "Симеон Радев" в Перник станаха трети на национално състезание по английски език в София. Възпитаниците на елитното пернишко училище отстъпиха първенството единствено на двете езикови английски гимназии от столицата. Състезанието бе организирано от „Дарби колидж“ в София. Ива Начкова, Михаела Асенова, Роберто Димитров и Здравко Георгиев решаваха тестове, представиха презентации на английски за висше учебно заведение след теглене на жребий и участваха във викторина с въпроси, отново свързани с водещи световни университети. Състезанието, което се провежда за трета поредна година и е включено в програмата на МОМН за извънкласни дейности, цели не само да тества знанията и уменията на учениците по английски език, но и да ги запознае с възможностите за обучение в различни страни по света. Ръководител на отбора на Езиковата от Перник е преподавателката по английски език Веселка Александрова, а наградата за първенците е двуседмичен езиков курс във Великобритания.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.