Младежки Дом - Мошино, стартира "Месец на кандидат студента"

Понеделник, 14 Ноември 2011 10:37
МД - Мошино
От 15 ноември стартира традиционно провежданият от Младежкия дом – Мошино “Месец на кандидат-студента”. В дните до 15 декември чрез Информационния център за образование на дома ще се проведат срещи на ученици от XI и XII класове с представители на големите български университети и висши училища.
Любопитното тази година при обобщение на резултатите от традиционните анкетни проучвания в средните училища на Перник е засиленото желание на младите хора за директен контакт с представителите на конкретни вузове.
В месеца на кандидат-студента младежите ще имат възможност да получат информация за всичко, свързано с подготовката за продължаване на образованието, предлагания прием, условията на обучение. Те ще получат материали и ще могат директно да зададат всички въпроси, които ги вълнуват. Това ще им помогне в търсенето на подходяща специалност.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.