Днес беше поправителния изпит по български език и литература , утре ще е поправката по свободно избираем предмет

Сряда, 31 Август 2011 13:49

Ученици
42-МА СРЕДНОШКОЛЦИ СЕ ЯВИХА ДНЕС НА ПОПРАВКАТА НА МАТУРАТА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА. ИЗПИТЪТ СЕ ПРОВЕДЕ В ПЕРНИК И ТРЪН И ПРОТЕЧЕ НОРМАЛНО.

50-сет бяха заявили желание да се явят на поправителния изпит на матурата по български език и литература днес. От тях 3-ма не са били допуснати, а петима не са се явили на изпита, съобщиха от Районния инспекторат по образованието в Перник. Изпитът бе в две учебни заведения- в Професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник и в СОУ „Гео Милев“ в град Трън. Всичко е протекло нормално според представителите на инспектората. Поправката на втората задължителна матура по избран предмет ще се проведе утре- 1-ви септември.

Заявка са подали 159 от тазгодишните зрелостници, както и перничани, завършили средното си образование в предходните години. 16 от тях са посочили като изпитен предмет „История и цивилизации“, а най-много -96 са решили да се явят по география и икономика. 23 ще отговарят на въпросите в теста по „Философски цикъл“, 14 по „Биология и здравно образование“ и 8 – по английски език. Един е е пожелал да се яви на изпит по математика, за „Физика и астрономия“ заявката е също една. Изпитите ще се проведат в СОУ – град Трън, ПГОТ – Перник, Професионалната техническа гимназия – Перник и СОУ – град Брезник

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.