315 семейства са подали молби за помощ за първокласници

Петък, 26 Август 2011 12:04

Ученици
ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ МОЛБИ - ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ОТПУСКАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИ ЗА УЧЕБНАТА 2011/2012 ГОДИНА В РАЗМЕР НА 150 ЛЕВА. 312 СЕМЕЙСТВА СА ПОДАЛИ ДОСЕГА МОЛБИ.

Право на тази помощ за първокласник имат семейства със средно-месечен доход от последните 12 месеца преди подаване на молба до 350 лева на член от семейството. Молба- декларация по образец за отпускане на помощта за първокласници се представя в дирекциите „Социално подпомагане" по постоянен адрес след записване на детето в първи клас на държавно или общинско училище, но не по-късно от края на септември на текущата учебна година. Изключение са случаите, когато поради здравословни причини, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от началото на съответната учебна година.

321 са подадените до момента молби в Дирекция „Социално подпомагане“- Перник. Все още нямаме информация от Регионалния инспекторат по образованието колко ще бъдат първокласниците тази година, но в предишните отпускахме такава помощ на около 450 семейства, каза директорът на социалната служба Илияна Кованджийска. Хората, подаващи молби обаче, трябва да имат в предвид, че след започване на учебната година от училището се подава обратна информация, че детето посещава учебните часове. Ако отсъства. парите трябва да бъдат върнати, предупредиха от дирекцията. Има за съжаление такива случаи от минали години, които създават допълнителни затруднения

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.