Две нови групи ще се разкрият в детски градини в община Перник

Четвъртък, 25 Август 2011 13:21

Детски градини
С НОВИ ХЛАДИЛНИЦИ И ВЕНТИЛАЦИОННИ СИСТЕМИ ЩЕ БЪДАТ ОБОРУДВАНИ КУХНИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ. РЕМОНТИТЕ В ЯСЛИТЕ И ГРАДИНИТЕ ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ ДО НАЧАЛОТО НА СЕПТЕМВРИ-УВЕРЯВАТ ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. КУХНИТЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЩЕ БЪДАТ ПРЕОБОРУДВАНИ

С чисто нови хладилници и вентилационни системи се монтират в кухните във всички детски заведения на територията на общината. Тази година общината реши да ремонтира и оборудва помещенията, където се приготвя храната на децата, като закупи специални хладилници. Монтажът на новите вентилационни системи ще приключи до края на месеца. За тях общината е похарчила 40 хил. лв от бюджета си. Освен в кухните се правят ремонти и на сградите в някои от градините, като най-мащабен е този в ОДЗ № 11 в кв. Изток. Община Перник предвижда разкриване на две нови помещения- едното в 12-та ЦДГ в кв. Църква, другото в детската градина в кв. Мошино. Там ще бъдат открити две нови яслени групи, тъй като в тези райони има недостиг на места за най-малките.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.