Около 150 лева е средната сума, за която ще се бръкнат тази година родителите на първокласниците

Четвъртък, 25 Август 2011 13:10

Ученици
ОКОЛО 150 ЛЕВА ЩЕ СТРУВА ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН ТАЗИ ГОДИНА НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ. ТОВА УСТАНОВИ ПРОВЕРКА НА КТВ „КРАКРА“ В ПЕРНИШКИТЕ КНИЖАРНИЦИ И МАГАЗИНИ

30 лева излиза комплектът тетрадки и помагала на по- известни марки. Оскъпяването на пазара идва най- вече от чантите тип раница. Разбира се, родителите могат да платят за раница само 20 лева, но предлаганите на такава цена са китайски и не издържат дълго, коментираха търговците. Иначе- хубавите чанти, на които гаранцията е 2 години струват между 40 и 100 лева. По- скъпите са съобразени с детския вкус и са с картинки на популярни анимационни герои. Те са от качествена материя, с хубави ципове и са направени така, че да съответстват на извивките на телата на децата и да не изкривяват гърбовете им. Обувки и маратонки, могат да се намерят за 16- 20 лева, спортният комплект върви около 30, между 35 и 40 излизат дънките с по- плътна есенна блузка. Все още перничани не пазаруват масово, и търговците се опасяват, че по традиция ще се струпат в последните дни преди училище.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.