В Брезник настояват за маломерна паралелка

Вторник, 09 Август 2011 15:58

Иво Петров
Областният управител Иво Петров и народният предствител Ирена Соколова правят всичко възможно тази година да бъде създадена маломерна паралелка в професионалната гимназия по Селско стопанство „Никола Вапцаров“ в град Брезник. В учебното заведение е останала само една специалност, по която да се обучават децата.

До този момент желаещите да учат в професионалната гимназия по селско стопанство в Брезник са едва 9. Това обаче не е достатъчно, за да бъде създадена паралелка, ще са необходими още 10 деца, за да се единствената специалност в учебното заведение - „Икономика на селското стопанство“. Все още има шанс броят на децата да се увеличи, тъй като първо трябва да се изчакат резултатите от поправителните изпити в местното училище „Васил Левски“. Едва тогава ще се разбере какъв ще бъде шансът на остналите кандидат гимназисти. Общинският съвет в Брезник е взел решение за създаването на маломерна паралелка. За това обаче ще е необходимо и разрешение от министъра на образованието. В случай, че паралелката не бъде спасена, голяма част от децата, дали заявка за обучение в професионалната гимназия по селско стопанство, може да останат без средно образование. Причината е в липсата на средства и възможност да пътуват до Перник, къде също биха имали възможност да получат гимназиална диплома.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.