Искат маломерна паралелка в Брезнишката гимназия по селско стопанство

Петък, 05 Август 2011 21:34

иво петров
Сформиране на маломерна паралелка в ПГ по селско стопанство "Н. Вапцаров" искат в Брезник. Общинският съвет вече е взел решение, областният управител Иво Петров и областният управител Ирена Соколова ходатайстват пред МОН.

До момента желаещите да учат в специалността икономика на селското стопанство, в която обучава гимназията, са само 9. А минимумът за да се сформира паралелка е 19 ученици. Все още има шанс да се запишат още няколко деца, които изчакват да издържат поправителен изпит в СОУ "В. Левски" в града, но и те няма да бъдат достатъчни. ОбС в Брезник е взел решение да бъде позволено създаването на маломерна паралелка, внесена е молба и до МОН чрез инспектората в Перник, информираха областният управител на Перник Иво Петров и народният представител Ирена Соколова. Очаква се решение. Ако паралелката не бъде разкрита, има опасност част от децата, които са заявили желание да учат в гимназията, да не продължат образованието си по финансови причини, тъй като няма да могат да си позволят да пътуват до областния център, коментираха преподаватели в училището.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.