Пет училища от община Радомир влизат в актуализирания списък на средищните

Петък, 29 Юли 2011 13:58

Радомир
И средното общообразователно училище "Св. Св. Кирил и Методий " в Радомир става средищно

Общо пет са учебните заведения в община Радомир, които влизат в актуализирания списък на средищните училища в България. За средищно училище по смисъла на Закона за народната просвета се определя държавно или общинско училище, намиращо се в най- близкото селище на територията на общината, където се обучават най- малко 10 ученици до 16- годишна възраст от други населените места, в които няма училище. На тези критерии в Радомирско отговарят Основно училище „Иван Вазов“ село Извор, Средно общообразователно училище „Христо Ботев“ село Дрен, Основно училище „Христо Ботев“ в село Гълъбник и Основно училище „Христо Смирненски“ Радомир. На общинска сесия днес бе гласувано допълнителното включване на Среднообщообразователно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ ИНТЕРВЮ- Евдокия Асенова- зам. Кмет ТЗК Най- малък е броят на децата, които ще посещават Основно училище „Иван Вазов“ в село Извор през учебната 2011/2012 година. 50 са записаните ученици и 13 са кандидатите за полудневна група в детската градина. 40 от всички тях са пътуващи от съседни села, в които няма училище.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.