Приключи второто класиране за прием в гимназии след седми клас

Понеделник, 04 Юли 2011 14:26

ГПЧЕ Симеон Радев
До 6-ти юли успелите седмокласници от 2-рото класиране ще трябва да изберат училището и паралелката, в която да се запишат.

Периодът между второто и третото класиране е най-важен за седмокласниците, които освен в Перник, кандидатстват и в София. Изборът на паралелка, направен след второто класиране е окончателен, затова учениците и техните родители трябва точно да преценят шансовете, преди да решат дали попадането в желаната паралелка може да се случи и след третото класиране. Близо стотина седмокласници изкараха тази година слаби оценки на приемните изпити. За тях сега е важно в кои учебни заведения ще има паралелки за осмокласници. Броят на класовете и училищата ще зависи и от броя на седмокласниците, които решиха да не кандидатстват в елитните средни училища. Информацията за тях ще бъде оповестена след 15-ти август, уточни Коконова. 29 бяха обявените паралелки тази година. След първото класиране бяха закрити 4.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.