Високи резултати за пернишките ученици

Вторник, 14 Юни 2011 14:38

Ученици
Учениците от Перник са сред връстниците си с най- високи резултати от изпитите след седми клас. Випускът от града ни не за първи път се справя отлично при проверка на знанията в национален мащаб.

Общият успех на националното външно оценяване след седми клас и на втория модул за кандидатстване в гимназиите български език и литература е добър 4,02, а на този по математика - 3,65. За втора поредна година седмокласниците в страната се явяваха на изпитите след седми клас в два модула. Не е изненада добрият успех на пернишките учениците, твърдят от инспектора по образованието. Най – масово - между 300 и 400 ученици са получили оценка добър, 48 са двойките по български език и литература, а по математика - 75. По български език отличниците са 44, петима са по математика. Общото ниво на държалите изпитите е високо. Често родителите изпитват затруднение, след като видят в бележката за издържана проверка, че има две оценки. Четвъртокласниците от Перник също могат да се похвалят с много добро представяне. По Български език общата оценка за града е 15. 9 точки, по математика - 14. 58 точки, по предмета Човекът и обществото - 15. 8 точки и по Човекът и природата - 16. 88 точки. Общия среден успех се равнява на много добър 5.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.