Кучета правят демонстрации в детска академия

Вторник, 31 Май 2011 12:07

Полиция
Служебни полицейски кучета ще демонстрират уменията си в Детската полицейска академия в Трън утре. Поводът е Международният ден на детето.

На 1-ви юни - Международния ден на детето, малчуганите от "Детската полицейска академия" в Трън ще се насладят на уменията на служебните полицейски кучета. От 11,30 ч. в двора на СОУ "Гео Милев" гр. Трън четириногите помощници на униформените служители ще демонстрират наученото в рамките на общодисциплинарния цикъл "Послушание" и при специалната подготовка - "Задържане на бягащо лице". Проявата е част от обучението на децата в акаденията. Следващото теоретично занятие е на 06 юни. Тогава малчуганите ще се запознаят с темата: "Качества на личността, които трябва да притежава полицаят. Да се научим да пазим себе си, за да се научим да пазим другите. " На 11 юни предстои поход на участниците в академията до местността "Св. Архангел Михаил" - в района на гр. Трън. Полицейската школа за най-малките в Трън стартира на 19 април т. г. В нея се обучават 15 деца на възраст 12-13 години. До момента са проведени няколко теоретични и практически занимания. На 13 май децата осигуряваха реда и безопасността по време на празника на училището в града. Младите полицаи са осъществявали охраната на тържествата на абитуриентските балове. На 24 май са регулирали движението по време на шествията по повод Деня на славянската писменост и култура. /ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.