КОНКУРС «ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ».

Вторник, 31 Май 2011 11:54

Природа
Министерството на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов” обявяват конкурс за есе, рисунка и снимка на тема: „Обичам природата - и аз участвам”. Децата и юношите от Перник, които желаят да се включат, могат да изпращат творбите си на адреса на Регионалната еко-инспекция.

По повод 5 юни - Световния ден на околната среда, екоминистерството започва национална кампания под надслов: „Обичам природата – и аз участвам!”. Под това мото се провеждат разнообразни инициативи в цялата страна. Конкурсът за есе, рисунка и снимка е разделен в две възрастови групи - за деца до 14 години и юноши до 18 години. Всеки участник може да предостави до три свои работи, които да показват отношение и грижа към природата. Творбите на участниците от Перник трябва да бъдат изпратени на адреса на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в срок до 24 октомври тази година. Всички областни структури на министерството ще номинират по десет произведения за общонационално оценяване. Най-добрите рисунки и фотоси ще бъдат показани в изложба, а десет отличени есета ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерството и Фондация „Димитър Бербатов”. Предвидени са награди – велосипеди, цифрови фотоапарати и бинокли. Целта на организаторите е чрез тази кампания максимален брой хора в страната да се обединят и да обвържат своята загриженост за природата с всекидневни действия за нейното съхранение. /ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.