824 седмокласници на изпит по математика

Понеделник, 30 Май 2011 13:09

Ученици
Нормално протече изпитът по математика за седмокласниците. 824 ученици от региона решаваха днес теста от вариант 2.

53-ма седмокласници от областта не се явиха на изпита по математика за националното външно оценяване, съобщи началникът на Регионалния инспекторат Ваня Коконова. Теста по вариант 2 решаваха общо 824 деца, които ще се борят за прием във 29 паралелки за професионално и профилирано обучение в училищата от област Перник. Свободните места са 756. За втора година изпитите по български език и литература и по математика са в два модула. Първият от тях е тест с 25 въпроса. Вторият модул от изпита по математика включва пет задачи с отворен отговор. При три от тях се изисква учениците да напишат кратък числов, символен или словесен отговор, без да привеждат своето решение. Другите две задачи трябва подробно да опишат и аргументират изпълнението на определена дидактическа задача с аналитико-синтетичен характер. Общият брой точки от двата модула от изпита по математика е 100. Вторият е по желание и повишава оценката. С нея може да се кандидатства в профилираните гимназии и паралелки. Резултатите ще станат ясни до 10 юни. Документи за участие в класирането за гимназиите пък ще се приемат от 15 до 21 юни. Изпитът след седми клас по български език и литература се проведе на 27 май. /ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.