И пернишки ученици настояват голямото междучасие да е 30 минути

Понеделник, 23 Май 2011 14:50

Училища
Голямото междучасие бъде от 30 минути, това настояват ученици от цялата страна. Искането им се появи в социалната мрежа, а групата има над 40 хиляди привърженици.

Според учениците от цялата страна 20 минути са крайно недостатъчни за голямо междучасие. Те се аргументират така: За да се преместят от стая в стая без да бъдат задържани от преподавателя са необходими 2 минути, ако отидат до близката лавка или магазинче ще трябват още от 4 до 5 минути и още толкова, за да се върнат обратно. В случай, че има опашка ще отнеме още от 5 до 6 минути, избирането на храна, плащането и консумирането на храна ще отнемат още 6 минути. Въпреки неучебния ден темата продължаваше да вълнува учениците. Министърът на образованието Сергей Игнатов официално покани иницаторите на протест, който ще се състои пред НДК на 28 май. Това обаче изцяло зависи от спецификата на на всяко едно училище. На повечето места сградите са малки и се учи на две смени. Ако се удължат междучасията, това автоматично забавя края на учебния ден с 20 минути, а особено през зимата това се усеща, коментират директори.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.