Викторина под надслов "Книжке моя "организира читалище "Съзнание " в Мошино

Понеделник, 23 Май 2011 13:16

Викторина под надслов „Книжке моя, аз вече мога да чета“ организира читалище „Съзнание“ за първокласниците от 10-то Основно училище „Алеко Константинов“. В навечерието на 24 май малчуганите демонстрираха знанията си за приказките от българската и световна класика

Денят на славянската писменост и култура е най-вълнуващият празник за всички ученици, а за първокласниците той бележи и финала на началния период на ограмотяване. Читалище „Съзнание“ в квартал Мошино организира викторината „Книжке моя, аз вече мога да чета“ за първокласниците от 10-то Основно училище „Алеко Константинов“. Чрез нея децата показаха усвоените умения да споделят впечатления от самостоятелно прочетени художествени произведения. Библиотекарят Богданка Шестакова прочете откъси от любими детски приказки от българска и световна класика. Първокласниците трябваше да отгатват от коя приказка е съответният откъс. Те се надпреварваха да отговарят и така показаха, че са прочели и осмислили популярните приказки. За награда участниците във викторината получиха приказка за лятната ваканция. Книжките са с богата илюстрация на релефна акварелна хартия.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.