ВТОРА МАТУРА ВЪРХУ ПРЕДМЕТ ПО ИЗБОР

Четвъртък, 19 Май 2011 13:23

Матури
1187 зрелостници в област Перник се явиха днес на втория задължителен държавен зрелостен изпит върху предмет по избор. Най-голям интерес дванадесетокласниците демонстрират към предмета „География и икономика“. 491 ученици са избрали да държат матура по този предмет.

1233 зрелостници от област Перник са заявили намерението си да положат втората задължителна матура върху предмет по избор. 21 от тях не са допуснати, а 25 не са се явили. Кодовете за електронен достъп бяха получени навреме и изпитният процес започна в 8 часа и 30 минути. Най-голям интерес е проявен към изпита по „География и икономика“, в него са участвали 491 ученици. 161 са избрали да се явят на матурата по „История и цивилизация“, 152-ма - по „Биология и здравно образование“. Значителна част от зрелостниците са избрали изпита по английски и немски език. Най-слаб е интересът към матурите по руски език и физика и астрономия.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.