Нови успехи за възпитаниците на ОУ „Св. Ив. Рилски“

Сряда, 18 Май 2011 13:51
Отборите по тенис на маса и по лека атлетика към Основното училище „Свети Иван Рилски“ в Перник се представиха отлично на републиканските състезания за младежи. Първенствата се проведоха през уикенда. Директорът на Основно училище „Свети Иван Рилски“ в Перник Бойко Свиленов поздрави днес отборите по тенис на маса и лека атлетика за постиженията им по време на ученическите първенства от 13 до 15 май. Лорета, Габриела и Емили заеха трето място на републиканското първенство по тенис на маса в Разград. Училището е с традиции в тениса на маса. Тимът е бил национален шампион, а през 2008 година е участвал в световното в Малта. Отборът по лека атлетика завоюва 9-о място на републиканското първенство в Сливен. Нашето училище се гордее не само със спортните постижения на своите възпитаници, но и с успехите им в науката, каза още Бойко Свиленов. В кабинета му има специално отреден кът за спечелените купи, а само преди дни четвъртокласниците от учебното заведение дадоха нов повод за радост – на малките матури випускът има общ успех Отличен 5. 75.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.