ПАНОРАМА НА СРЕДНИТЕ УЧИЛИЩА В ОБЛАСТ ПЕРНИК

Четвъртък, 12 Май 2011 15:50

Младежки Дом - Мошино
На 10 май стартира поредната, XII Панорама на средните училища в област Перник, организирана от Районен младежки дом – Мошино в партньорство с Регионален инспекторат по образование - Перник и средните професионални, профилирани и общообразователни училища. В първия ден от Панорамата много средни училища се включиха в младежкия хепънинг “Ела в моя свят” чрез изяви на свои възпитаници, таланти и творчески формации.

С песни, танци и емоции започна събитието, което внесе много настроение и обогати представата на посетителите за атмосферата и живота в училище. Допълнително към програмата тази година бе организирана среща “Съвременни интерактивни средства в образованието и приложението им в урок“. Присъстваха учители и директори, които останаха доволни от атрактивните демонстрации и консултации.

Изложението продължи до 12 май с участието на представители от 13 профилирани и професионални гимназии от Перник и Радомир, включително и общинско звено “Ученическо общежитие”, което предлага отлични условия за учащи от 6 до 12 клас. Ученици и родители използваха възможността да си набавят брошури за приема, да се консултират по интересуващи ги въпроси за  кандидатстването след завършен 7 и 8 клас, и да се информират за предлаганите условия на обучение.

 

Центърът разполага с цялостна информация за приема “Средно образование” 2011/2012 г.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.