Три паралелки абитуриенти изпратиха в гимназия "Христо Смирненски"

Сряда, 11 Май 2011 14:28

Абитуриенти
Випусниците на Природоматематическата гимназия „Христо Смирненски“ се сбогуваха с любимото училище. Младежите прекрачват в света на възрастните с много мечти и амбиции.

С тържество в ОДК те отбелязаха края на учебната година и на средношколския етап от своето образование. Учениците от трите паралелки 12 клас се представиха с най-характерното за всеки един от тях, благодариха на класните си ръководители и помолиха за прошка преподавателите заради своите грешки. Емоцията в пълната зала преливаше от смях и веселие до вълнение през сълзи. Музикални и танцови изпълнения вдигнаха допълнително градуса. Възпитаниците на паралелките с разширено изучаване на езици поздравиха приятелите си на руски, немски и английски език. В края на тържеството зрелостниците предадоха ритуално знамето на училището в ръцете на по-младите си бивши съученици и всички целунаха училищния символ за сбогом.

Настроението бе помрачено единствено от злонамереното появяване на крадец, който използвал суматохата, за да задигне две дамски чанти.

След официалната част емоцията се разля по улиците на града и се смеси с еуфорията на абитуриентите от други училища, за да звучи в близките няколко дни в ритъма на: 1, 2, 3.... 11, 12 ....

Три паралелки завършват средното си образование в гимназия Христо Смирненски тази година. Те са профилирани в точните науки-математика, биология и информатика. Повечето от абитуриентите ще изберат да продължат образованието си в тази посока, има и такива обаче, които ще опитат нещо ново. Целият випуск на гимназията е показал прилежание в обучението си и днес напуска класните стаи със сериозни познания. Успехът на младите хора е заслуга на целия педагогически колектив на просветното заведение. Болшинството от завършващите желаят да продължат образованието си във ВУЗ. Своите абитуриенти изпратиха днес и Гимназията по строителство и архитектура и Гимназията по металургия.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.