В деня на Св. Св. Кирил и Методий учениците от 6-то училище отбелязаха патронния си празник

Сряда, 11 Май 2011 14:16
6-то ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ днес чества патронния си празник. Училището днес приюти много гости, настоящи и бивши учители и ученици. На честването си днес, възпитаниците на училището поднесоха на гостите си един по-различен празник. Съчетание от музика, състезания и актьорско майсторство. Директорката на школото Илийка Мирчева припомни славната му история. То е най-старото в Перник. На 168 години е. В състезание в четири кръга децата показаха езикови, музикални и географски знания. Още, скечове, песни, танци, викторини и разбира се награди. На празник като на празник. За финал бяха пожеланията. Към учениците, да са най-вече здрави, да пожънат много успехи в ученето и в бъдеще да не заменят оптимизма, желанието и старанието за успех за нищо, а към учителите, да не забравят мисията си към децата и да не спират да трупат знания, които да предават на малките умове.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.