ЖЕНИ-ГЕРБ ОРГАНИЗИРАТ КОНКУРС ЗА ЕСЕ

Вторник, 03 Май 2011 13:10
Женската организация на ГЕРБ в Перник обяви конкурс за есе на тема „ Моето бъдеще в България” във връзка с предстоящия Празник на славянската писменост и култура. От днес до 12 май всички ученици от област Перник на възраст от 14 до 19 години могат да участват в обявения от Жени – Герб конкурс за есе на тема „Моето бъдеще в България”. Първоначалната идея на организаторите е била в литературния конкурс да участват само ученици, които тази година ще бъдат абитуриенти. Те обаче са доста ангажирани с подготовката на баловете си и затова от женската организация на ГЕРБ разширяват възрастовата категория на участниците. За нас е особено важно да знаем какви са нагласите на младите хора, как си представят своето бъдеще в България, и дали техните мечти и очаквания са свързани с професионално развитие в родината, споделиха от структурата. Размерът на съчинението трябва да бъде до 3 страници и то да отговаря на правилата за писане на есе – да бъде изградено като размисъл по зададената тема, да има смислово и стилово единство, езикова свързаност и завършеност. Участниците ще бъдат оценявани от комисия, съставена от преподаватели в средните училища. До 12 май творбите могат да бъдат изпращани в електронен формат на интернет-адреса на ЖЕНИ-ГЕРБ или на хартиен носител в партийните офиси. Победителят ще получи парична награда в размер на 150 лв. Класиралите се на 2-ро и 3-то място ще бъдат поощрени, съответно със 100 и 50 лв.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.