Стартира рехабилитация на 18 км републикански път и четири моста между областите София и Перник

Вторник, 30 Април 2013 14:55
Рехабилитирана отсечка
Стартира реконструкцията на 18 км от път III-1801 о.п. София - кв. Суходол- Мало Бучино - Голямо Бучино - гр. Перник /кв. Мошино/ oт км 0+000 до км 4+474.04 и от км 4+976.74 до км 18+264.50. Участъците, включени в проекта Лот 33 от Оперативна програма „Регионално развитие“, са на територията на две области - София и Перник. Лот 33 е от Оперативна програма „Регионално развитие“, която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет Пътят е важна транспортна връзка между областите София и Перник и дублиращ път на автомагистрала „Люлин”. Безопасното преминаване през участъците е от значение както за големия брой работещи, които ежедневно пътуват между София и Перник, така и за транзитния трафик.

Основен ремонт на пътя не е правен от около 25 години. Общата стойност на проекта е 11 227 035.66 лева с ДДС. Изпълнител е Обединение „Трейс Запад“, стойността на договора е 10 686 867.66 лева с ДДС. Строителният надзор се извършва от ДЗЗД „Обединение Трансеко”, а стойността на договора е 294 180,00 лева с ДДС.

Строително-монтажните работи на обекта ще бъдат извършени по метода „студено рециклиране“ с изключение на участъка, който преминава през Суходол и гр. Перник, където ще бъдат изпълнени два пласта асфалтобетон. Инж. Ангел Ангелов, началник на отдел в Агенция „Пътна инфраструктура”, съобщи на пресконфенеция днес, че проектът предвижда да бъдат ремонтирани 4 големи съоръжения – в кв. Суходол, преди Голямо Бучино, в Галямо Бучино и в кв. Мошино. За мостовете се предвиждт нова хидроизолация и фуги, полагане на асфалтобетонови пластове и монтиране на нова предпазна ограда и парапет. В края на рехабилитацията на участъците ще бъде положена хоризонталната маркировка и ще бъде монтирана нова вертикалната сигнализация, за да се гарантира безопасността на движението.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.