От днес приемат заявления за млечни квоти

Четвъртък, 01 Септември 2011 15:01

Овце
Млечни квоти ще се продават на борсата от днес, съобщават от Държавен фонд „Земеделие”. Също от днес стартира и приемът на документи по европейската схема „Училищно мляко”.

Квотната борса в Държавен фонд „Земеделие” за трета поредна година отваря врати. Това е процедура за покупко-продажба на млечни квоти на фиксирани цени. Министърът на земеделието и храните утвърди за 2011-2012 година фиксирана цена от 0,07 лева за килограм краве мляко за доставки и за директни продажби. Млекопроизводителите с нереализирани на пазара индивидуални млечни квоти и тези, които не са изпълнили част от своите, могат да се освободят от тях чрез отворената в разплащателната агенция Квотна борса. Документи за продажба ще се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие” от днес до 15 ноември. Съществуват два вида индивидуални квоти. С първата се разрешава всяка доставка на мляко от производител на изкупвач. Втората е за директни продажби. Тя регулира продажбата или предаването директно от производител към потребител. Всеки животновъд, в зависимост от нуждите на своето стопанство, може да притежава и двата вида квоти. До 30 септември ДФ „Земеделие” ще публикува на Интернет страницата си заявените за купуване индивидуални млечни квоти. Образците на документите за продажба на индивидуална квота ще са налични във всяка областна дирекция. От днес започва и приемат на документи по европейската схема „Училищно мляко”. Документи за учебната 2011-2012 г. се подават до 30 септември в областните дирекции на фонда. Разплащателната агенция субсидира максимално количество от 0,25 литра мляко на ден за дете.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.