Пускат дублиращи кондуктори във влаковете

Петък, 12 Август 2011 13:20

БДЖ
Кондуктори- ченгета ще се качват във влаковете и ще броят гратисчиите по рисковите линии. Те ще дублират истинските проверители и ще следят дали има пътници без билети.

Дублиращи кондуктори ще следят работата на истинските по линиите на държавните железници. След проверка на билетите контролните екипи ще сверяват приходите с тези от ден, в който на работа са били обичайните кондуктори. БДЖ ще наложат тези мерки с цел ограничаване гратисните пътувания. Проверки по влаковете от железопътния превозвач се правят от началото на годината по различни начини. В резултат на взетите мерки се установило, че събираемостта от приходите от превозния персонал се е увеличила. От началото на тази година е нараснал и броят на влаковете, придружавани от служители на Транспортна полиция. Униформените влизат в композициите, в които се наблюдава практиката за пътуване без превозен документ и в които пътниците създават проблеми, като отказват да заплатят стойността на билета. Българските държавни железници категорично възразяват срещу некоректното поведение на клиентите, които използват влака като основно средство за придвижване, но не заплащат съответната цена за предоставената транспортна услуга, заявиха от ръководството. От БДЖ предупреждават, че ще продължат безкомпромисните действия срещу опитите за пътуване гратис. Пасажерите, които правят опити да пътуват без билет, ще бъдат санкционирани незабавно, като при отказ да заплатят нормативно определената санкция, ще бъдат отстранявани от влаковете.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.