Отдават 98 земи под аренда

Петък, 12 Август 2011 12:40

Земи
98 държавни земи ще се отдават под аренда. Свободните площи ще се предлагат на търг, обяви Областната дирекция по земеделие.

На тръжната сесия за отдаване под аренда на държавни земи се предлагат 68 ниви, 3 ливади, 22 имота пасище-мера, 3 пасища с храсти. Най-много са предлаганите площи в землището на община Брезник - 30 ниви, които са при начална тръжна цена от 20 лв. за един декар и 1 пасище-мера при цена от 6 лв. за декар. На територията на община Радомир има 18 ниви, включени в този търг, чиято начална цена е също 20 лв. и 1 ливада с начална цена 7 лв. за декар, 5 имота пасище-мера, 1 пасище храсти също при 6 лв. начална цена. В община Перник има 17 ниви, при цена от 20 лева за дка и 2 ливади при начална цена от 7 лв. за един декар, 16 имота пасище-мера при начална цена от 6 лв. за декар и 2 пасища с храсти също при начална цена от 6 лв. за един декар. Участниците в този търг трябва да знаят, че когато от няколко кандидати е предложена една и съща цена за даден имот, между тях се провежда търг с явно наддаване с начална цена- предложената от кандидатите цена. Стъпката за наддаване е в размер на 1 лев от началната тръжна цена. При отказ за участие в наддаването търгът се прекратява. Търгът ще се проведе на 24. 08. 2011г от 16. 00 часа в сградата на Областна дирекция „Земеделие" в Перник. Право да участват в него имат физически лица, еднолични търговци и юридически лица, които са регистрирани по Търговския закон. Те трябва да са регистрирани като земеделски производители; да не са лишени от право да упражняват търговска дейност; да не са обявени или да не се намират в производство по обявяване в несъстоятелност; да не са в ликвидация; да нямат задължения към държавата или към осигурителни фондове и да нямат просрочени задължения към държавен фонд „Земеделие". Документите за участие в търга се приемат в Областната дирекция „Земеделие" най-късно до 22. 08. 2011г.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.