Проблем с картите за градския транспорт

Сряда, 03 Август 2011 17:00

Градски транспорт
От 1- ви август гражданите вече не могат да ползавт една и съща карта за тролей и автобус. Това създава много проблеми за всички пътуващи от пернишките квартали към центъра и обратно.

От началото на месец август вече картите ни за градския транспорт не важат едновременно за тролейбусите и автобусите, оплакаха се пред телевизия „Кракра“ от Съюза на пенсионерите в Перник. Това се оказа, че създава голямо неудобство за всички пътуващи - те или трябва да чакат по спирките само единия вид транспорт, или да вадят втора карта, което съответно бърка сериозно в джоба им По повода ние се обърнахме към управителите на двете превозвачески фирми. Договореността картите да важат и за двата транспорта е отпреди около 8 години. Сега обаче, по инициатива на управителя на „Тролейбусен транспорт“ Богдан Николов, карти се издават и при тях и при нас, каза управителят на „Пътнически превози“ Васил Васев. Той поясни, че в момента картите за автобусите за пенсионери и ученици за 1 месец струват 15 лева, докато от другата фирма подбивали цените. Няма такова нещо. Ние признаваме картите на „Пътнически превози“, заяви пък Богдан Николов. Според него Васев си е позволил да издава карти за линия номер 20, за която няма лиценз. По този повод от „Тролейбусен транспорт“ изземат картите на пътниците само по тази линия и имат намерение да ги предадат на ДАИ.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.