ПЕРНИЧАНИ НЕ ИСКАТ ПОСКЪПВАНЕ НА ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ

Петък, 08 Юли 2011 14:09

БДЖ
Анкета на Телевизия „Кракра“ показва, че перничани не приемат евентуалното увеличение на цената на билетите в железопътния транспорт.

Еднодневната карта по линията Перник-София ще струва 4 лева, ако транспортният министър одобри исканото от борда на БДЖ повишаване на цените на железопътния транспорт с 5%, считано от 1 август. В сезона на отпуските билет за експресния влак от София до Бургас със запазено място поскъпва от 19. 90 на 21. 70 лв. Пътуването до Варна 27. 40. вместо сегашните 25. 20 лв. С около 5 на сто по-скъпи ще са билетите и за цялата страна. Запазените места в кушет и спални вагони също поскъпват. 5 лв. вместо 4 ще е мястото в кушет вагона, а в в спален вагон ще е с 2 до 3 лв. по-скъпо. Ръководството на БДЖ съобщи, че започва програма за ремонтиране на вагоните. Парите ще дойдат от рамковото финансиране на холдинга от държавата, което в последствие ще бъде върнато на бюджета от първия транш, който се очаква Световната банка да отпусне за реформиране и модернизиране на българската железница. С определените за целта 25 млн. лева ще се направи капиталов ремонт само на 186 от общо 350 вагона, които БДЖ използва в момента.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.