Нови електропроводи осигуряват качествена доставка на ток

Четвъртък, 23 Юни 2011 13:31

Щъркел
Близо 2 милиона лева са инвестирани за подобряване на качеството на електропреносната система в Перник. Така в централната част, вече тече напрежение от 6 на 20 kиловолта. Последният обект, който бе обновен се намира на улица „Кракра“.

Потребителите на ток в района на спортната зала Кракра могат вече да получават захранване от две подстанции,. По този начин се повишава надеждността на услугата. Кабели с дължина 1600 метра са били положени в тръбна мрежа, а инвестицията е на стойност 147 хиляди лева. На отриването на обекта присъстваха заместник областният управител Георги Шарлачки и заместник кметът на общината Михаил Михайлов Подобряването на сигурността на доставките на електроенергия е особено важна за централната част на града, в която са съсредоточени сградите на редица институции и социални заведения На този етап няма потвърдена информация се говори за съкращения на служители. Единствено се осъществява оптимизация на свободни работни позиции в електроразпределителните дружества.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.