Ще обучават земеделските производители индивидуално

Петък, 17 Юни 2011 13:51

Земеделие
От следващата седмица експертни мобилни екипи в областта на земеделието ще дават безплатни индивидуални съвети на хората, които обработват земя и отглеждат животни. Специалистите ще се срещат с производителите на място в шестте общини.

Първият семинар на колела, който се организира от областната дирекция „Земеделие“, ще бъде на21 юни. От 10 до14 часа в сградата на общинската земеделска служба експерти от аграрната дирекция, Агенцията по храните, службите за растителна защита и съвети в земеделието, както и представители на ДФ „Земеделие“ ще бъдат на разположение на хората. Най-често задаваните въпроси от страна на производителите са свързани с разработката на проекти по различните програми. Семинарът в гр. Брезник ще бъде на 23 юни, а след това ще се направи график за посещения и в останалите четири общини от региона.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.