Пределна цена за радомирските таксита

Понеделник, 30 Май 2011 13:17

Таксита
В Радомир също беше фиксирана пределна дневна тарифа за таксиметровите услуги. Общинският съвет реши клиентите да не плащат повече от 1 лев за километър пробег.

1 лв. на километър е пределната дневна тарифа на таксиметровите услуги в Радомир. Това решиха общенските съветници на последното си заседание. Само с 10 стотинки повече ще плащат клиентите, ползващи услугата през нощта. Менипарламентът разгледа и предложение на три таксиметрови фирми, които настояват максималната цена през деня да бъде фиксирана на 1. 50 лева. Собствениците им са представили и план-сметка на разходите за 100 км. , като са посочили разход за гориво 10 л. по 2,40 лв. - общо 24 лева, за масла, гуми, авточасти, допълнителни прегледи, застраховка места, консумативи и др. - 4 лв, амортизация – 2 лв. и осигуровки – 4 лв. Общинските съветници обаче не приеха като реални представените суми. Избраниците посочиха, че по-голямата част от такситата не карат на бензин или дизел, а на метан, който значително по-евтин от посочената цена. Досега такситата коли в Радомир возеха срещу 0,69 лв. на километър през деня и 0,79 лв. – през нощта. Водачите обаче смятат, че по този начин работят на загуба и са готови да променят тарифата. 1 лева на километър през деня и лев и 20 – през нощта е пределната цена на таксиметровите услуги в областния град Перник. Ограничението влиза в сила от 1 юни.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.