Започват срещи по Програмата за развитие на селските райони

Вторник, 30 Септември 2008 17:12
Земеделски производители от Перник и областта могат да кандидатстват за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярката „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране“. Докумевтите се приемат в Областната слъжба "Съвети в земеделието". Финансовата помощ се предоставя на полупазарни земеделски стопнаства, за да преодолеят трудностите, свързани с преструктурирането на своята дейност. Финансовата помощ се предоставя по Програмата "Рразвитие на селските райони 2007-2013". Земеделските производители ще получат левовата равностойност на 1500 евро годишно за период до 5 години. До края на третата година кандидатът трябва да е изпълнил задължителните междинни цели, както и поне една от избираемите. В задължителните са включени съответствие на ветеринарните и фитосанитарните изсквания със стандартите на Еврообщността, ефективни мерки по опазване на околната среда, осигуряване на безопасни условия за труд,както и увеличаване на земеделското стопанство минимум с 1,5 икономически единици. За средства могат да кандидатстват лица до 60-годишна възраст, които са регистрирани като земеделски производители. Те трябва да отглеждат най-малко два вида култури или един вид земеделска култура и един род животни. От трети октомври в Радомир, Ярджиловци,Трън, Дрен, Брезник, Земен, Ковачевци и Перник започват срещи между производители и експерти от Областната служба "Съвети в земеделието", на които ще бъдат разяснени мерките по програмата за развитие на селските райони.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.