РЕМОНТ НА ПЪТЯ: ПЕРНИК - ГОЛЯМО БУЧИНО - МАЛО БУЧИНО - СУХОДОЛ

Четвъртък, 05 Май 2011 14:28

Перник
До 20 май „Мапа Дженгиз” трябва да изкърпи пътната отсечка Перник - Голямо Бучино - Мало Бучино -„Суходол”, като гарант за изпълнението е Агенция „Пътна инфраструктура”. От агенцията е поет ангажимент пътят да бъде прекласиран в трети клас.

Договорено е през Оперативна програма „Регионално развитие” пътят ПЕРНИК - ГОЛЯМО БУЧИНО - МАЛО БУЧИНО – СУХОДОЛ да бъде заложен за възстановяване и асфалтиране с параметрите, на които съответства един третокласен път. Това каза кметът на Община Перник Росица Янакиева. Многократно са провеждани срещи със строителите на магистрала „Люлин” и Агенция „Пътна инфраструктура” във връзка с проблемите, които изпълнителите са създавали на жителите на Перник и по-специално в Бучино и „Църква” през последните 4 години. Когато обектът вече е пред финал и предстои строителите да го предадат и да напуснат територията, остават проблемите пред общината и хората, които живеят в тези райони, каза градоначалникът. Подписано е споразумение с фирмата, строяща аутобана за изпълнение на 10 предписания, които, ако не бъдат спазени, общината няма да положи подписа си под акт 16 на магистралата. Основен проблем е възстановяването на пътя между Перник – Голямо Бучино, Мало Бучино - Суходол. Това е четвъртокласен път, като едната половина е собственост на Община Перник, другата половина е на Столична община. Преди десет дни от двете институции са изпратили писмо до министър Росен Плевнелиев, до Агенция „Пътна инфраструктура” и до министър-председателя Бойко Борисов”, обясни Янакиева. Двата общински съвета пък са взели решение трасето да бъде прехвърлено на държавата и прекласирано в трети клас. „Според международните стандарти винаги трябва да има дублиращ път, който да бъде паралелен на магистралната отсечка. Колите на фирмата, които ползваха участъка за строителството на магистралата, го съсипаха и на места вече няма никаква настилка”, подчерта кметът на Перник.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.