Подават се декларации за млечните квоти

Сряда, 04 Май 2011 13:51

Синдикален дом
На 15 май изтича срокът за подаване на годишните декларации за изпълнение на индивидуалните млечни квоти и директните продажби на краве мляко. На територията на региона големите кравеферми не са повече от пръстите на едната ръка.

Заради застаряващото население в нашия регион отглежданите млечни крави са малко. Модерни ферми според европейските стандарти има само в Слаковци, Брезник и Земен, но все едно дали някой има в обора си една крава, или цял комплекс от млечни животни, щом е притежател на млечна квота, е длъжен да се яви с целия набор от документи в областната дирекция на ДФ „Земеделие“ до 15 май, за да подаде годишната си декларация. След тази дата ДФ „Земеделие“ издава акт за установяване на административно нарушение и впоследствие наказателно постановление. Производител на краве мляко, притежаващ млечна квота за директни продажби, който не подаде до 15 годишната си декларация, ще бъде наказан с глоба в размер от 200 до 2 хиляди лева. Когато обаче производителят неспазил този срок, е юридическо лице, предвидената за него имуществена санкция е от 300 до 10 хиляди лева. Тези суми се отнасят и за изкупвачите на краве мляко. Те също трябва да спазят срока за подаване на декларации. Документите се подават лично от бенефициента или чрез упълномощено от него лице с валидно нотариално заверено пълномощно. Представят се в областната дирекция на ДФ „Земеделие“ в Перник. От дирекцията съобщиха, че в момента се приемат и заявления за превръщане на индивидуалната квота за директни продажби в индивидуална квота за доставки и обратно, като се превръща само свободната нереализирана квота. Промените ще важат за новата квотна 2011/12 година.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.