Насърчават бизнеса на малките и средните производители

Петък, 08 Април 2011 13:47

Експерти от изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обучаваха собственици на пернишки фирми как да бъдат конкурентни на международните пазари. Те призоваха работодателите да инвестират повече в експортната си политика.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия изпълнява държавна политика на социалното ни министерство. Целта е укрепване и разширяване на присъствието на българските предприятия на европейските и световните пазари и ефективно използване на предимствата, които ни дава членството в ЕС. Определени са 12 сектора, за които ще бъдат разработени експортни стратегии, анализи и политики. Днес пернишки предприемачи, които произвеждат продуция в сферата на тези сектори, преминаха през обучителен курс. Експертите от агенцията бяха на мнение, че никой от пернишките производители няма от какво да се притеснява да предложи марката си на потребители извън България.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.