Търговци отчитат спад на продажбите

Петък, 08 Април 2011 13:11
Лек ръст от 0. 2 процента се наблюдава при търговията на дребно за месец февруари в сравнение на предходния. Това твърдят експертите от Националния статистически институт. През февруари 2011-та оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 0. 1% под равнището от същия месец на предходната година. Подобна е ситуацията с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита. В тази сфера е регистрирано потребление съответно с 0. 2 и 0. 9 на сто. Спад се наблюдава в три основни дейности: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия там процентът е с 1. 8%, при компютърната и комуникационната техника покупките са намалели с 2. 6 на сто и търговията с битова техника, мебели и други стоки за бита с общо 6. 8%. В Перник търговците споделят едно мнение - месец март засега е най- тежкият период за тази година. Търговците се обединиха и в надеждата си перничани да се съвземат по- бързо финансово и по – скоро да бъдат в състояние да пазаруват без много планове и за удоволствие.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.