Стопани се консултираха с експерти от МЗ

Сряда, 06 Април 2011 13:33

Перник
Министерството на земеделието и храните провежда информационна кампания, която е насочена към младите хора. Парите, които ни отпуска Брюксел за създаване на стопанства на млади фермери, са усвоени на 100 процента.

Експерти от министерството на земеделието и представители на областната служба за растителна защита в Перник отговориха на всички въпроси на земеделски производители в региона, касаещи кандидатстването по различните мерки. Те им обясниха какви са основните изисквания по отношение изпълнението на бизнес плановете и какви са условията за предоставяне на финансова помощ. Стопаните от общините се интересуваха най-вече как ще бъдат регламентирани техните данъчни задължения спрямо държавата. Агроекспертите ги увериха, че съвсем скоро ще има отговор на този въпрос, тъй като работна група в министерството на финансите се занимава с казуса в момента. Няма невъзможни проекти, стига те да са направени по правилата и кандидат бенефициентите също да отговарят на регламентираните условия, категорични са експертите от министерството. В областните служби за растителна защита консултациите за осъществяване на намеренията на стопаните са безплатни.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.