Протест в Големо Бучино

Вторник, 05 Април 2011 14:13

Магистрала
Недоволството на хората от село Големо Бучино ескалира в протест. Днес те се събраха пред представителството на фирмата строител на магистрала Люлин - „Мапа Дженгис“. От 10 до 14 часа бяха запушени изходите, така че служителите да не могат да напуснат работните си места, а тежкотоварните машини не можеха да влязат в депата си.

Бай Иван от село Големо Бучино бе организатор на протеста пред Мапа Дженгис. Той изрази надежда, че представителите на пернишките и националните медии ще помогнат най-сетне исканията им да бъдат чути. Хората от Големо Бучино настояват още за – почистване на циментовите тръби от двете страни на моста, а също в селото да бъдат възстановени терените за депа, където да се складират земни маси. Хората настояха да им бъдат изплатени и обещаните обезщетения. На местните им е било обяснено, че ще получат по 800 лева на декар за това, че през нивите им са направени временни пътища. Това обаче не е изпълнено. Румен Сачански, директор областното пътно управление в Перник, подкрепи протеста. Той поясни още, че в договора има клауза, в която Мапа Дженгис е задължена да отремонтира повредената пътна мрежа. 827 хиляди лева фирмата строител дължи на община Перник. Според кмета представителите на фирмата нямат нагласата на този етап да изпълнят поставените условия.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.