Влаковете спряха за час

Четвъртък, 10 Март 2011 14:09

БДЖ
Тази сутрин железничарите спазиха дадената дума и проведоха предупредителна стачка. В цялата страна, както и в Перник, влаковете бяха спрени от 10 до 11 часа в знак на протест.

За един час движението на влаковете в Перник спряха заради предупредителната стачка. В цялата страна служителите от Национална компания железопътна инфраструктура прекратиха работа от 10 до 11 часа тази сутрин. Протестиращите съобщиха, че ако не се постигне споразумение, предупредителните действия ще преминат в ефективни. Нямаше представители от БДЖ АД, както и от синдикалната организация на Подкрепа. Споразумение няма да се сключва на всяка цена, договор ще бъде подписан само ако изискванията бъдат спазени. Служителите към националната компания железопътна инфраструктура взимат заплати в порядъка от 400 до 600 лева чисто. Също така те търпят глоби и санкции в размер от 10 до 20 процента от щата. Гражданите вече бяха информирани за стачката и нямаше струпване на неразбрали и недоволни пътници. Повечето предварително се бяха насочили към друг вид транспорт.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментарВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.