Земеделски стопани на предпролетна среща

Петък, 25 Февруари 2011 14:18

Селско стопанство
Земеделски производители от шестте общини на Пернишка област се събраха на традиционна среща, преди старта на новата селскостопанска година. На тях им бяха представени най-новите продукти за растителна защита.

Представители на всички аграрни администрации в областта, председатели на земеделски кооперации и производители от шестте общини си дадоха традиционна среща преди да започне активната пролетна работа на полето. Производителите обмениха помежду си мнения, споделиха проблемите си и се обединиха в становището си, че за сектора може още много да се направи както от държавата, така и от Брюксел На срещата имаше представители на фирми, които са лидери в производството на препапарати за растителна защита. По време на презентациите бе отчетено, че все пак в последните години са спечелени много пари от развиването на земеделска дейност. За да е успешен бизнесът за всеки, традицията и новаторството трябва да вървят ръка за ръка, категорични са експертите. Така няма да има пустеещи земи, а обработваемите площи ще дават повече и по-качествена продукция.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.